Sommerlagkage
Ingredienser
Solbærmousse
- ¼ l fløde
- 2 husblas
- 2½ tsk solbærsyltetøj
- 1 plade marabou hvid chokolade
Kagecreme
- 2½ dl sødmælk
- ½ vaniliestang
- 35 g sukker
- 30 g maizena
- 2 æggeblommer (ca. 40 g)
Hindbærmarmelade
- 200 g hindbær (friske/frosne)
- 1 spsk vand (hvis frosne bær) ellers ½ dl
- 1 tsk melanin
- 50 g sukker
Lagkage
- 3 lagkagebunde
- ½l fløde
- friske frugter f.eks. bananer og kiwi til pynt eller hindbær, jordbær og blåbær.
Fremgangsmåde
Solbærmouse
Kom husblas i blød i koldt vand til det er opløst.
Pisk fløde til flødeskum. Vend solbærsyltetøj i flødesummet, og stil det i køleskab.
Smelt den hvide chokolade ved lav varme på vandbad, vend det i solbærflødeskummet.
Til sidst vendes husblas i solbærflødeskummet, og det stille på køl i mindst 3 timer
Kagecreme
Vaniljestangen flækkes på den lange led, og vaniljekornene strabes ud med en lille kniv.
Kornene blandes med sukkeret og mases sammen med en paletkniv, således at kornene skilles ad.
Vaniliesukker, maizena, og ½ dl mælk piskes godt.
Tilsæt blommer og pisk igen.
2 dl mælk koges op i en lille gryde. Når mælken koger kommes vaniljeblandingen direkte i grydenn. Pisk godt indtil cremen tykner.
Hæld cremen i en beholder, og lægt et stykke husholdningsfilm direkte ovenpå vaniljecremen, så der ikke dannes kondens.
Afkøl cremen helt i køleskab – minimum 2 timer.
Cremen skal anvendes samme eller efterfølgende dag.
Hindbærmamelade
Kom hindbær og vand i en gryde. Koges op indtil
de bliver møre. Fjern skum. Lad det koge i 10
minutter.
Tilsæt sukker, og koges igen indtil sukkeret er
smeltet. Tilsæt melanin og rør godt. Hæld i
beholder, hvor det står og køler af.
Lagkage
Læg en lagkagebund på et kagefad.
Læg et lag hindbærmarmelade, så solbærmouse. Læg en ny lagkagebund. Den dækkes med hindbærmamelade, og derefter kagecreme, og afslut med mere solbærmouse.
Den øverste kagebund lægges på.
På toppen kommes kagecreme og der pyntes med friske frugter.
Siderne dækkes med piskefløde.